Ingatlanosoknak, ingatlanfejlesztőknek, az ipari drónok szakértőitől

A dróntechnológia térhódítása elképesztő módon változtatta meg az ingatlanok felmérésének módját. A drónok használata óriási lehetőséget kínál az ingatlanfejlesztők, ingatlannal foglalkozó szakemberek számára is, hiszen a pontos mérési adatokat soha nem látott gyorsasággal és biztonságosabban kapják kézhez.

A drónok 5 legfontosabb előnye a ingatlanok feltérképezésben

1. Gyors

A hagyományos felmérések napokig, sőt hetekig is eltarthatnak. A drónok segítségével egy felmérés órákon belül befejezhető, az összegyűjtött adatok és képek pedig akár még aznap feldolgozhatók. Ez azt jelenti, hogy kevesebb időt kell az adatgyűjtésre szánni, és gyorsabban meghozhatod a megfelelő döntéseket.

2. Költséghatékony

A drónok beszerzése, üzemeltetése jóval alacsonyabb költséggel jár, mint a hagyományos felmérésekhez szükséges apparátus használata. Ráadásul a műszaki követelmények is alacsonyak, és a napi karbantartás is egyszerű. A gyorsan és rendszeresen elvégehzető felmérések csökkentik az adatgyűjtésre szánt költségeidet.

3. Bárhol bevethető

A drónok segítségével könnyedén felmérhetők az ingatlanok és a hozzájuk tartozó területek, kertek, telekhatárok is, amelyeket egyébként nehezen vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni. Ahol a hagyományos felmérés sok időt venne igénybe, és kihívást jelentene, ott a drónok nagy előnnyel indulnak.

4. Pontos

A drónos felmérések RTK technológiával akár centiméteres pontosságúak lehetnek, és az adatok könnyedén, egy-két gombnyomással felhasználhatók a legprecízebb digitális modellek és 3D-s tervek készítésénél. Egy drónrepülés több ezer mérési adatot eredményez, amely különböző formátumokban (ortomozaik, pontfelhő, DTM, DSM, kontúrvonalak, shape fájlok stb.) ábrázolható. Az előállított térkép minden egyes képpontja 3D-s térinformatikai adatokat tartalmaz.

5. Biztonságos

Az ingatlanok vizsgálata kockázatos és veszélyes is lehet. A drónok igen hasznosnak bizonyulnak a nagy kockázatú helyeken, segítségükkel a felmérést végzőknek nem szükséges személyesen felderíteniük az ismeretlen terepeket.

Kiknek ajánljuk az ipari drónos terület- és ingatlanfelmérést?

Ingatlanfejlesztőknek

 • Földmérés
 • Kataszteri térképek
 • Topográfiai felmérések
 • Pontos mérések
 • Földgazdálkodás és -fejlesztés
 • Várostervezés

Mivel a drónok által végzett adatgyűjtés könnyen és alacsony költségek mellett megismételhető, rendszeres időközönként lehet képeket készíteni, és az eredeti tervrajzokkal összevetve értékelni, hogy az építési munkálatok a terveknek megfelelően haladnak-e.

Ingatlanberuházással és -fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek 

 • Térfogatmérések
 • A helyszínek, épületek 3D-s modelljei
 • Az építkezés előrehaladásának nyomon követése

A drónok a 3D-s modellek létrehozásához szükséges adatok gyűjtésében is hatékonyak. Ezek a gépek légi szkennerként működnek: nagyméretű objektumokhoz, például építkezésekhez és épületekhez kapcsolódó adathalmazokat rögzítenek. Az összegyűjtött adatok a helyszín gyorsabb és mélyebb 3D-s elemzéséhez járulnak hozzá.

Ingatlantulajdonosoknak, -befektetőknek

 • Ingatlanról készült tetszetős szemléltető fotók, videók
 • Ingatlan bemutatása 3D modellel életszerűbb területbejárást biztosít
 • Felújításban segítség
 • Értékbecslésben segítség
 • Hőkamerás ortofotó
 • Sérült szigetelések, nyílászárók feltérképezése
 • Napelemek, napelempark állapotának elemzése – RÉSZLETEK >>

A légi drónról készült felvételek segítségével könnyedén azonosítani lehet az épület problémás területeit, így még időben megakadályozható például a további hőveszteség, szivárgás vagy energiaveszteség.

Vegyél részt ingyenes webinárunkon, ahol még több információt megtudhatsz az ipari drónokról, és szakértőinktől is kérdezhetsz!

Következő Webinár időpontja és témája >>>

Téged is érdekel?

Érdekel a költséghatékony és gyors módszer? Kérj díjmentes konzultációt szakértő kollégánktól!

Király Balázs

drón szakértő

Téged is érdekel?

Szeretnél többet megtudni az ipari drónokról?
Kérj részletesebb tájékoztatást kollégáinktól, vagy látogass el bemutatótermünkbe!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Total Views: 13175 ,